kinderen

Kinderen

Wie ben ik & hoe werk ik?

Hier wil ik je kort iets over mijzelf vertellen en hoe ik met kinderen werk. Want het is niet alleen belangrijk voor je ouders dat te weten maar ook voor jou! Ik werk al heel lang met kinderen en hun ouder(s).

Eerst werkte ik met kinderen tussen de 12-16 jaar die samen in 1 huis woonden omdat zij niet meer thuis konden wonen. Dat vond ik erg leuk en ik heb daar heel veel van geleerd! Later ben ik met kinderen gaan werken die nog thuis wonen. Samen met hen en de rest van het gezin. Ik werk met het hele gezin omdat als het met 1 iemand niet goed gaat dit ook invloed kan hebben op de anderen. Het gebeurt ook vaak dat het met 1 iemand niet zo goed lijkt te gaan maar als je beter kijkt dan gaan dingen binnen het gezin soms niet zo fijn. En daar heeft iedereen dan een beetje last van.

Ik heb altijd al graag met kinderen en hun ouders willen werken. Ik vind het heel erg leuk om met kinderen te werken omdat zij vaak heel goed kunnen vertellen over wat ze leuk, fijn of lastig vinden. En het werken met ouders is leuk omdat ik probeer met hen na te denken hoe dingen anders kunnen gaan zodat het weer wat beter gaat.

Waar je het over wilt hebben mag jij zelf weten. Het kan bijvoorbeeld gaan over hoe het met jou gaat, hoe je het thuis vindt gaan of op school. Maar ook hoe het met je vriendjes gaat of tussen je ouders. Soms spreek ik maar 1 keer af met kinderen maar vaak is het een paar keer. We moeten meestal even aan elkaar wennen en jij moet ook weten of je het wel fijn vindt om met mij af te spreken. Soms is het niet zo makkelijk om te praten over dingen. Ik vraag dus altijd of je het fijn vindt iemand mee te nemen. Iemand die je al goed kent, die belangrijk voor je is en die je vertrouwt. Dat kan bijvoorbeeld je opa zijn, je tante, je zus of de moeder van een vriend(in). Want uiteindelijk zullen wij weer afscheid nemen maar je ouder(s), familie en vrienden die blijven! Verder beslis jij ook waar we elkaar spreken. Dit mag bij jou thuis maar ook op een andere plek die jij fijn vindt. Maar misschien vind je het fijner om naar mij toe te komen, dat kan dan ook!

Praten is 1 manier maar ik laat kinderen ook vaak iets tekenen of schrijven op grote vellen papier en stiften. Veel kinderen vinden dat leuk om te doen! Op de foto zie je hoe dat eruit kan zien.

Zelf ben ik ook moeder van 2 kinderen. Ik heb een zoon van 12 en en een dochter van 15 jaar. Omdat hun vader en ik niet meer bij elkaar zijn wonen onze kinderen de ene week bij hun vader, zijn vriendin en hun 2 kinderen en de andere week bij mijn vriend en mij. Dat gaat gelukkig erg goed. Maar soms zijn er ook dingen die zij lastig of vervelend vinden. Dan proberen we het hier met elkaar over te hebben.

Als je nog iets aan mij wilt vragen dan kun je mij altijd een berichtje sturen of bellen. Als je zelf nog niet weet hoe dit moet dan kun je aan iemand vragen of die je wilt helpen!