Intro & achtergrond

Vanaf 2000 ben ik werkzaam in de jeugdhulpverlening. Mijn passie om met gezinnen te werken is in al die jaren alleen maar gegroeid. Ik heb vele mooie, intensieve en uitdagende gesprekken gevoerd met alle gezinnen waar ik mee samengewerkt heb. En niet alleen de gesprekken met de gezinnen maar ook de gesprekken met hun familie en sociaal netwerk. Mensen die voor de gezinnen belangrijk zijn en graag mee willen denken over de vragen die spelen. Van al deze mensen heb ik veel geleerd over wat zij belangrijk vinden in die samenwerking; respect, serieus genomen worden, eigen besluiten mogen nemen en echt nieuwsgierig zijn naar wie zij zijn en wat hun bezig houdt. Ik geloof in de kracht en creativiteit van mensen!

 Mijn basishouding in samenwerking met cliënten is dat mensen hun eigen beslissingen nemen, zelf een plan maken samen met voor hen belangrijke mensen uit hun familie of sociaal netwerk en met elkaar dit plan uitvoeren. Zij nemen ook het besluit of en zo ja, welke professionals een bijdrage mogen leveren aan het realiseren van hun plan. Iedereen heeft het recht om regie over eigen leven te houden! Ik zie mijn bijdrage in het mogelijk maken dat mensen hun eigen kracht en creativiteit weer gaan ervaren. Of dit nu is in mijn samenwerking met individuen, binnen gezinnen of in mijn trainingen en coaching van professionals.
Zelf vind ik het ook belangrijk creatief te kunnen denken, buiten de gebaande paden. De vrijheid voelen dat naar eigen inzicht te kunnen en mogen doen zijn de drijfveren geweest om de koers in mijn werk te wijzigen.
Na een mooi en intensief proces, samen met een vriendin die heel belangrijk voor mij is en die mij goed kent, werd mijn bedrijf  &NU ‘geboren’. De naam staat dicht bij mij en komt ook vanuit mijn ervaring in de praktijk. “En nu????” is een vraag die ik in de afgelopen jaren van veel mensen heb gehoord; kinderen, ouders, gezinnen, professionals, etc. De ondertitel staat voor mijn overtuiging dat je in elke situatie kunt gaan kijken hoe je verder kunt, maar wel anders dan voorheen. Anders verder dus!
Hoe het ‘anders verder’ eruit ziet is aan de mensen met wie ik samenwerk. Of dit nu cliënten, teams, organisaties, wijken of scholen zijn. Altijd vanuit de context waar zij aan verbonden zijn. Zowel in mijn werk als privé is de koers in mijn leven meerdere keren gewijzigd. Hieronder zijn een aantal momenten weergegeven welke bepalend zijn geweest voor de koers in mijn leven!

1976

Geboren en getogen in het westen van Nederland. Als kind wilde ik eerst als kraamverzorgster werken, later werd dit hulpverlener.

1994

Opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Rotterdam.

1998

Pedagogiek gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Alhoewel de studie mij erg interesseerde wilde ik liever aan de slag in de praktijk en dit ben ik, na het behalen van mijn propedeuse, ook gaan doen!

2000

8 maanden gereisd in Autralië en Nieuw-Zeeland.

2001

Als pedagogisch medewerkster aan de slag bij Stichting Jeugdzorg Nijmegen, tegenwoordig genaamd Entréa. Daar heb ik gewerkt op een behandelgroep met jongeren tussen 12-16 jaar die uit huis geplaatst waren. Een dynamische baan met veel verschillende jongeren en hun eigen karakters, diverse problematieken en allerlei families en achtergronden.

2002

Huwelijk.

2004

Geboorte dochter.

2007

Geboorte zoon.

2008

Ik wilde van meer betekenis zijn in de fase voor uithuisplaatsen. Om deze reden ben ik gestart met de opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding en binnen Entréa aan de slag gegaan als ambulant gezinsbegeleidster. Als ambulant gezinsbegeleidster heb ik met heel veel gezinnen samen gewerkt. Het samenwerken met het hele gezin (systeem) vind ik heel erg boeiend omdat je vooral bezig bent met hetgeen er zich tussen mensen afspeelt en hoe zij elkaar beïnvloeden.

2011

Echtscheiding. Start co-ouderschap.

2011

Basisopleiding Werken vanuit Sociale Netwerk Strategieën (SoNeStra).

2013

Relatie

2013

Train-de-coach opleiding SoNeStra.

2014

Train-de-trainer opleiding SoNeStra. Start van het geven van basistrainingen aan de medewerkers van Entréa.

2015

Start van opleiding tot systeemtherapeut.

2016

Start van eigen bedrijf &NU, praktijk voor systeemtherapie (relatie- en gezinstherapie).

In de functie als systeemtherapeut ook werkzaam in een pilot van de gemeente Beuningen omtrent gezinnen waarbij vragen rondom echtscheiding spelen.

Tevens werkzaam als systeemtherapeut bij Raadthuys Psychologen.

Tot slot facilitator van een 1-jarig ontwikkelingstraject van alle sociale wijkteams in Arnhem om het samenwerken met familie en sociaal netwerk te implementeren.

2016

Samenwonen als nieuw samengesteld gezin

2017

Coach van intervisie en casuïstiek besprekingen van de sociale wijkteams Arnhem.

Contractering bij de Regio Centraal Gelderland (12 gemeenten in Arnhem e.o.) als zelfstandig zorgaanbieder.

2018

Basisopleiding Emotionally Focused Therapy (EFT).

EFT is de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. In EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen.

2018 – heden

Start teamcoaching bij het team van Het Vlinderhuis. Dit is een kleinschalige locatie (onderdeel van Lindenhout) voor jeugdhulp met verblijf.

Start van het verzorgen van intervisie voor de medewerkers van Perspectief Zutphen. Dit is een organisatie voor álle inwoners van de Gemeente Zutphen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben. Naast de Sociaal Wijkteams zijn ook de Vrijwilligerscentrale Zutphen en Buurtservice onderdeel van Perspectief Zutphen.